СТУПОР В ЕФИРА! СТЕФАН СОФИЯНСКИ ИЗРАВНИ ГЕН. РАДЕВ СЪС ЗЕМЯТА! ДИРЕКТНО МУ КАЗА В ОЧИТЕ, ЧЕ Е

СТУПОР В ЕФИРА! СТЕФАН СОФИЯНСКИ ИЗРАВНИ ГЕН. РАДЕВ СЪС ЗЕМЯТА! ДИРЕКТНО МУ КАЗА В ОЧИТЕ, ЧЕ Е

Advertisement:

„Новият президент се крие, старият протака”.

Така бившият служебен премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски оцени ситуацията около съставянето на служебен кабинет след оставката на второто правителство на Бойко Борисов.

Advertisement:

Първият ход на новоизбрания президент Румен Радев, това, че не взе активно участие в преговорите за съставяне на служебния кабинет, беше изключително грешен, заяви Софиянски в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

Advertisement:

Той сравни Радев с встъпилия в длъжност през 1997 г., Петър Стоянов, който по думите му „беше всеки ден сред хората и коментираше”.

„За три седмици при тогавашната тежка ситуация на инфлация и безредици по улиците той тушира напрежението”, отбеляза Софиянски и коментира, че Румен Радев трябва да бъде активен и да покаже, че е готов за новия си пост.

Advertisement:

Според бившия служебен премиер има неоправдано забавяне при връчването на мандатите за нов кабинет, което според него издава „скрити договорки, които няма да са в интерес на обществото”.

Това заяви вчера и новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова в студиото на „Тази сутрин”, като коментира, че България в момента се намира в парадоксалната ситуация да има правителство в оставка и парламент, който може единствено да приеме бюджета и нищо повече.

При този начин на поведение на Плевнелив и Радев е много възможно България да има две служебни правителства, твърди Софиянски.

 „Ако Плевнелиев даде третия мандат на Реформаторския блок, тяхното служебно правителство ще бъде реплика на сегашното”, коментира още той. В случай, че го връчи на  депутатите от Патриотичния фронт пък, то това би означавало, че се търси безпристрастие.

„Днешният обществен и политически елит е изчерпан напълно и бих препоръчал на избирателя, когато гласува следващия път, да запомни тези 240 имена, които са в парламента, и да не гласува за тях повече”, призова Софиянски.

Източник: bradva.bg

Advertisement: