ВИЖТЕ ЧУДОТО НА РУСКИТЕ АВТОМОБИЛИ – КОНКУРЕНТ НА "СМАРТ'"! ЦЕНАТА ЩЕ ВИ СКРИЕ ШАПКАТА

ВИЖТЕ ЧУДОТО НА РУСКИТЕ АВТОМОБИЛИ - КОНКУРЕНТ НА "СМАРТ'"! ЦЕНАТА ЩЕ ВИ СКРИЕ ШАПКАТА

Advertisement:

Руската компания „Мироу“ (Mirrow) планира да пусне на пазара алтернатива на малолитражния Smart Fortwo, съобщи в четвъртък (12 май) онлайн изданието auto@mail.ru.

Проектът на необикновения градски автомобил е дело на московския дизайнер Александър Малишев.

Advertisement:

В момента колата, кръстена „Мироу Провокейтър“ (Mirrow Provocator) съществува само под формата на компютърни скици, но първият прототип ще бъде готов още тази есен и ще бъде представен на Автосалона в Париж, пише „Петел“

Advertisement:

С дължината си от 2695 мм Provocator напомня на Smart Fortwo, но по останалите габарити руската машина е далеч по-голяма от германския си конкурент. Широчината ѝ е внушителните 1980 мм без огледалата, а височината е цели 2045 мм. Така височината на салона вътре в автомобила е 180 см.

Mirrow Provocator може да побере четирима души и багаж, а в бъдеще е възможно да се появи и със 70 см по-дълъг вариант, който да се използва за такси. В него ще могат да се возят петима пътници и шофьорът.

Advertisement:

Provocator ще се предлага с бензинов или с дизелов 3-цилинтров турбодвигател с обем до 1,5 л. Възможно е да се появят и хибридна и електрическа версия на автомобила, допълва Блиц.

Планира се цената на базовата версия да е между 3500 и 4500 евро (по курс към днешна дата), което е около 260-330 000 рубли.
 

Източник: bradva.bg

Advertisement: