МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! ПРЕДИ МАЛКО БЪЧВАРОВА ПРОГОВОРИ ЗА СИГНАЛА ЗА ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ У НАС!

МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! ПРЕДИ МАЛКО БЪЧВАРОВА ПРОГОВОРИ ЗА СИГНАЛА ЗА ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ У НАС!

Advertisement:

Българските власти са запознати, установени са лицата, които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая, съобщават от ведомството

Във връзка с журналистически въпрос, че в публикация в чужда медия е излязла информация за лица разпространявали в социалните мрежи манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани, уточняваме следното: Министър Бъчварова заяви, че българските власти са запознати, установени са лицата,  които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая.

Advertisement:

Припомняме, че по-рано вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова даде пресконференция в Харманли. На нея стана ясно, че има информация по дипломатическа линия за 3 или 4 лица, които са установени, проверени са им документите и вероятно няма да останат на наша територия. Взети са всички мерки, посочи Бъчварова, предава Блиц.

Advertisement:

„На нито един етап с ЕК ние не сме договаряли изграждането на нови приемателни центрове – центрове в смисъла на възможност за приемане на повече бежанци. България няма да изгражда нови бежански центрове, а три „кризисни площадки”. Те ще бъдат в близост до границата ни с Турция. Чрез подобни площадки ще могат да се предотвратяват ситуации като случилата се в Харманли. Също така ще бъдем подготвени, ако се наложи в страната да влязат повече мигранти, каза Бъчварова. Твърдението, че българското правителство се договаря с Комисията зад гърба на българските граждани, откровено е една много голяма лъжа. Това е опасна лъжа“, заяви Бъчварова.

Източник: bradva.bg

Advertisement: