ГОЛЯМАТА ТАЙНА ПАДНА! Корнелия Нинова разкри защо БСП поряза ГЕРБ за референдума на Слави Трифонов

ГОЛЯМАТА ТАЙНА ПАДНА! Корнелия Нинова разкри защо БСП поряза ГЕРБ за референдума на Слави Трифонов

Advertisement:

„Този парламент няма доверие от хората които гласуват, няма мнозинство. Вътре има постоянни разправии и договорки. Едва вчера се внесе референдума. Да не говорим, че сме имали две години да променим изборните правила, а искат да се задействаме сега.

Това намерение е манипулация, използване на народната воля за предстоящите избори!“ Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Лице в лице“ по bTV. По този начин тя отговори на въпрос защо БСП не се съгласи с ГЕРБ да остане време да се гласува референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“.

Advertisement:

„Призовах всички партии след изборите да се задействаме с референдума. БСП не иска чиста мажоритарна форма на вот. Това крие риск от закупване на гласове и районирането не е ясно“, допълни тя.

Advertisement:

На въпросът какво дава основание на БСП, че е „съмнително” да бъдат изхарчени 2 млрд. лв, Нинова обясни, че в края на август премиера е казал, че имаме излишък от 3 милиарда, а края на декември се оказва, че е 1,5 милиард. „Къде отидоха тези пари? Казаха, че е за саниране, но това не е вярно“, смята председателят на БСП, цитирана от БЛИЦ.
 
„Няма държавност и уважение към институциите в управлението на Бойко Борисов. Той не е идвал на парламентарен контрол от месеци. Това е въпрос на изпълнение на закона.“
  
„Смятам, че сме готови да управляваме защото имаме ясна цел и знаем как да я постигнем. Започнахме една промяна в партията. Промените не стават с магическа пръчка, но започнаха. Хората искат по-голяма сила във взимането на решенията. Предлагаме всеки член на партия да може да гласува за председателя си. Това е принципът да дадеш възможност на народа да избере водача си. Хората искат промяна в лицата, които олицетворяват политиката“, добави тя.

Председателят на БСП сподели и прясна идея за промяна на партията: „Годините на прехода се отразиха и предлагаме мандатност. След 12 години народно представителство трябва да се отстъпи и да се даде път на ново лице. Ние правим предложение и на 4 и 5 февруари конгреса ще го реши. Искаме два мандата за председател. Не желая да се бетонирам там“.
 

Източник: bradva.bg

Advertisement: