МНОГО ВАЖНО! НАЙ-НАКРАЯ КОРНЕЛИЯ НИНОВА РАЗКРИ ИСТИНАТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

МНОГО ВАЖНО! НАЙ-НАКРАЯ КОРНЕЛИЯ НИНОВА РАЗКРИ ИСТИНАТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Advertisement:

Няма да вадим България от ЕС и от съюзите, в които членува, но искаме възстановяване на отношенията с Русия. БСП има 4-5 приоритета.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, цитирана от „Фокус“. 

Advertisement:

„Нашата мисия, ако мога накратко да я представя, е в четири-пет важни неща, които ще представим през януари и на конгреса на партията, и като предизборна платформа и като наистина дългосрочна мисия на партията“, каза Нинова. 

Advertisement:

По думите й на първо място е битка с корупцията, кражбите и престъпленията на всички равнища. „От корупция в политическата система и в статуквото до битова престъпност с конкретни мерки, които ще огласим пред вас“, заяви тя. 

„На второ място е икономика – мисия да създадем българска родна икономика и производство, защото някой ден ще свършат европейските пари и България няма да има собствен БВП, което е фатално“, заяви Корнелия Нинова. 

Advertisement:

Като трети приоритет Нинова посочи образованието. 
„Нищо не може да се случи, и никакъв напредък и никаква мисия не може да се осъществи, ако нацията не е образована, затова третата ни мисия е образование, свързано с икономиката“, каза лидерът на БСП. 

По думите ѝ четвърто място е здравеопазването с конкретни мерки как да бъде решен проблемът в системата. 

По отношение на Русия, Нинова потвърди позицията на БСП по тази тема. 

„Смятаме, че трябва да се положат държавнически усилия за подобряване на отношенията с Русия. Част от тези усилия е падането на санкциите, защото България губи от тях. Падането на списъка забрана за пътувания“, посочи Нинова. Тя призова да се приключи темата с русофили и русофоби. 

„Обикновено ни атакуват от другата страна, че ние сме русофили и че ще сменяме курса на България. Няма да вадим България от ЕС и от съюзите, в които членува, но искаме възстановяване на отношенията с Русия на база на националния интерес на България“, каза лидерът на БСП. 

В Европа не обвиняват в русофилство нито министрите на Австрия и Германия, които са поискали същото, коментира Нинова. 

На въпрос дали е инициирала среща с ген. Решетников и дали е поискала среща с него, Нинова заяви: 

„Не съм искала среща с този човек, нито в Москва, нито в България. Да, срещала съм се с него. Да, разговаряли сме пред други хора и никога не съм съгласувала с когото и да било кандидатурата на ген. Радев за президент на България“, подчерта Корнелия Нинова. 

Преди дни шефът на футболен клуб „Славия“ Венци Стефанов обяви, че Нинова е търсила контакти с Решетников в Москва на конгреса на партията на Путин, но срещата там не се е състояла. Тя е успяла да се срещне с него по-късно в България. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: