БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ НА КРАК, МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ! ВИЖТЕ КОГО ПОГВА ПРОКУРАТУРАТА!

БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ НА КРАК, МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ! ВИЖТЕ КОГО ПОГВА ПРОКУРАТУРАТА! ЛЕЛЕ КАКВО МУ СЕ СТОВАРИ! НА ЕМО ЧОЛАКОВ МУ ПОНИКНА ПРИЧЕСКА СЛЕД ТОВА, КОЕТО МУ СЕРВИРАХА ШЕФОВЕТЕ

Advertisement:

Районната прокуратура в Горна Оряховица се е самосезирала от материал във в. „Труд”, че ислямистите в Сирия убиват с българско оръжие.

Държавното обвинение е разпоредило проверка по публикацията за открито оръжие, произведено от ВМЗ-Сопот, в склад на бунтовниците в Алепо.

„Износител на боеприпасите е частната оръжейна фирмата „Аркус“ – АД от Лясковец, а на етикетите върху сандъците с оръжия има български имена – Иванов и Димитрова. Според документите, които открихме, тези боеприпаси са подготвени за износ от България през юли и октомври 2015 г”, пише специалният пратеник на вестника.

Advertisement:

Изнесената информация станала повод да бъде възложена проверка в оръжейния комплекс „Аркус” по линия на общия надзор за законност. 

Прокуратурата и полицията в момента установяват дали дейността на дружеството отговаря на лиценза, с който то разполага за производство и търговия с боеприпаси.

Advertisement:

Още при старта на разследването са иззети справки и документи от военното предприятие. Предвижда се да бъде изискана и пълна информация от Министерството на отбраната.

„Към момента няма констатирано нарушение. Ако в хода на проверката бъдат открити данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство”, коментираха лаконично от Районната прокуратура в Горна Оряховица. 

Вчера руското външно министерство обърна внимание на случая по време на брифинг в Москва, като говорителят на ведомството Мария Захарова изрази тревога от присъствието на българско оръжие в Алепо.

Във вторник Захарова съобщи, че София протака урегулирането на изтекли съветски лицензи за производство на оръжие и износа за трети страни. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: