ВОЙНА В ЕВРОПА! НЕЩО ОГРОМНО СТАВА СЕГА, ВОЙСКА ПО УЛИЦАТА НА КЛЮЧОВА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА!

ВОЙНА В ЕВРОПА! НЕЩО ОГРОМНО СТАВА СЕГА, ВОЙСКА ПО УЛИЦАТА НА КЛЮЧОВА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА!

Advertisement:

Унгарският министър на вътрешните работи Шандор Пинтер нареди да се въведе усилен режим за всички силови подразделения в страната след атентата в Берлин, съобщи телевезия М-1.

В столицата вече излязоха бронетранспортьори, които заеха позиции по ключови места на столицата – край големите търговски центрове, министерства и ведомства, както и главният Коледен базар на площад Вьорьошмарти.

Към мерките за сигурност са привлечени и служители на Антитерористичния център на Унгария (ТЕК), които патрулират въоръжени по улиците. Ръководителят на полицията Карол Пап поясни, че властите се взели всички необходими мерки за засилване охраната на посолствата на Русия и Германия след терористичните актове срещу руския посланик в Анкара и Коледния базар в Берлин, пише Пик.

Advertisement:

Засилени са мерките за сигурност и по централните пощади на други градове в страната. Премиерският съветник по националната сигурност Дьорд Баконди заяви, че в момента властите нямат сведения за планирани терористични нападения, но правят всичко възможно за тяхното предотвратяване. „Правим всичко възможно и искаме унгарският народ да посрещне Рождество в безопасност“, изтъкна той. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg