ПРЕДИ 2 МИН МОСКОВ ПРОГОВОРИ ОТ ИНФАРКТИТЕ ПРЕГОВОРИ! ОБЯВИХА, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО

ПРЕДИ 2 МИН МОСКОВ ПРОГОВОРИ ОТ ИНФАРКТИТЕ ПРЕГОВОРИ! ОБЯВИХА, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Advertisement:

Реформаторите обявиха последното си решение за съставянето на правителство с техния мандат след заседание на ръководството на коалицията. След спешната среща на „Раковски“ 134 те ще разкрият ще правят ли кабинет или ще върнат третия мандат на президента Росен Плевнелиев.

„Днес на срещата в 11 ч. с ГЕРБ ние ще продължим да обсъждаме програмата, приоритетите, около и какво има смисъл за съставяне на кабинет. Тоест, от днешния ден не очаквайте нищо по-различно.

Advertisement:

Всякакви разговори за персонален състав на правителство и премиер са след това. Всичко, което чувам от медиите тази сутрин са спекулации, които не са на дневен ред“ заяви здравният министър в оставка Петър Москов по повод съставянето на кабинет от реформаторите.

Advertisement:

„Трябва да получим препотвърждаване на програмните приоритети, потвърдени дотук, за да вървим напред. Индикациите са, че има такова препотвърждаване. Има тишина и разум, преговорите са много разумни“, допълни още Москов, предава Пик.

„Ако днес стане ясно, че има разбирателство за кабинет – едва тогава вече Реформаторският блок е в ход. Ако ги има тези условия, ще изпълним конституционното си задължение да обявим премиер, категоричен е реформаторът. Не очаквайте от нас утре да излъчваме кандидатура или да връщаме мандат“, допълни той.

Advertisement:

„Имаме достатъчно разум – и ние, и ГЕРБ, и Патриотите, за да не говорим за условия, а за общо приоритети, които да бъдат защитавани заедно“, категоричен е Москов.

Източник: bradva.bg

Advertisement: