КРАХ НА ВЪРХА! ВОДЕЩА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА СЕ РАЗЦЕПИ!

КРАХ НА ВЪРХА! ВОДЕЩА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА СЕ РАЗЦЕПИ!

Advertisement:

Депутатите от ДСБ са в готовност да съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността заедно да напуснат парламентарната група на Реформаторския блок.

Лидерът на партията Радан Кънев представи във Варна резолюция, приета от Изпълнителния съвет на формацията на заседание в крайморския град, предаде БТА.

Advertisement:

ДСБ няма да подкрепи ново правителство в този парламент, посочи Кънев. Той окачестви преговорите за нов кабинет като „трикаджийски“, а поведението на участващите като неприлично и недостойно.

Advertisement:

Всяка договорка за правителство между Кунева, Лукарски, Борисов и националисти, ни отдалечава от възможността да изградим нормална държава, посочи Кънев.

И допълни, че ако такава сделка бъде постигната, депутатите от ДСБ ще напуснат парламентарната група на РБ.

Advertisement:

Кънев каза още, че партията започва организационно обединение с граждански структури както на национално, така и на местно ниво.

По думите му ДСБ приветства заявката за политическа дейност на Христо Иванов.

Според Кънев влизането в политиката на активни представители на гражданското общество и различни професионални общности повишава шансовете да се създаде широко обединение на реформаторски сили срещу корупцията и бедността.

Източник: bradva.bg

Advertisement: