МИЛИАРДИТЕ НА ПУТИН! Ето колко е богат и как живее руският президент! Удря всички в земята

МИЛИАРДИТЕ НА ПУТИН! Ето колко е богат и как живее руският президент! Удря всички в земята

Advertisement:

Руският президент Владимир Путин се нарежда на второ място по богатство с лично състояние от 75 милиарда долара. Според американскто издание „The Richest“, единственият по-богат човек на планетата все още е Бил Гейтс със своите 77.1 милиарда долара.

Несъмнено  можем да очакваме момента, в който непоклатимият лидер на Русия ще оглави световните класации на супер-богатите особи. Имайки предвид, че не е известно какви активи би могъл да притежава чрез подставени лица и офшорки, не е изключено цифрата от 75 милиарда да е надхвърлена многократно. Като нищо „дядя Вова“, както го наричат на галено сънародниците му, може и да е притежател на стотици милиарди, а защо не и трилион? Факт е, че Путин вече 15 години управлява еднолично Руската Федерация с желязна ръка, като е бил както президент, така и министър председател на огромната държава. Ето и малко факти за финансите на политика според „The Richest“.

Advertisement:

Advertisement:

Oфициалната заплата на президента е 187 000 щатски долара, което за руските стандарти никак не е впечатляващо и мнозина биха определили сумата като „копейки“. Месечният приход на държавния глава възлиза на 15 583 долара, като хубава вечеря в руската столица започва от 5000 долара за 4 човека и няма горна граница. В Москва, за да минаеш за богат, трябва да изкарваш поне 10 милиона месечно. Всичко под тази цифра би ви класирало в средната класа. За съжаление масата граждани живеят много бедно и бездната между богати и бедни става все по широка. Самият „дядя Вова“ пише в данъчната си декларация, че притежава банкова сметка с 180 000 долара, три руски автомобила, апартамент с гараж в москва и парче земя в покрайнините на града.

Advertisement:

Откъде идват милиардите на Владимири Путин, след като получава толкова оскъдна заплата? Един от най-влиятелните хора в света притежава солидни дялове в мастодонтите на енергийния бизнес, а именно 4.5% от Газпром, 37% в Сургутнефтегаз и 50% в Гунвор(швейцарска корпорация за търговия на горива). Приходите на енергийните гиганти са съответно 150 милиарда, 20 милиарда и 80 милиарда долара годишно. Как точно е придобил акциите и кой го представлява официално в компаниите не е известно. Можем само да гадаем в какви други предприятия има пръст могъщият политик, но едно е сигурно, той живее като истински олигарх. Има „скромен“ ръчен часовник за 200 000 долара, дворец на стойност 1 милиард на брега на Черно море, използва над 15 президентски хеликоптера  и 40 самолета, някои от които имат на борда си златни санитарии и подобни глезотии. Към играчките на Путин се числи и огромна яхта с винарна, спа център, площадка за хеликоптер и много други. Има достъп до 20 супер луксозни имения по целия свят, в това число и средновековен замък.

Превод и редакция: BRADVA.BG

Източник: bradva.bg

Advertisement: