БРУТАЛНО! ОБВИНИХА МИНИСТЪР-ОСТРИЕ НА БОРИСОВ ЗА НАГЛА КРАЖБА НА ПОЛОВИН МИЛИОН!!! ТОВА Е САМИЯТ

БРУТАЛНО! ОБВИНИХА МИНИСТЪР-ОСТРИЕ НА БОРИСОВ ЗА НАГЛА КРАЖБА НА ПОЛОВИН МИЛИОН!!! ТОВА Е САМИЯТ

Advertisement:

Сезирах главния прокурор за корупционна схема в Министерството на външните работи за над половин милион лева, обяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в НС.

„Става дума за подготвена кражба, за която преди 3 седмици подадох сигнал. След втория тур на изборите стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов ще подаде оставката на правителството и МВнР се разбързва и редица български посланици получават грами и прикрепена към нея проформа фактура на българската фирма „Балкантел“, обясни той, цитиран от „Фокус“. 

Advertisement:

Вигенин уточни, че схемата е свързана с това всеки от посланиците в съответните столици да преведе значителна сума пари – над 30 000 евро – за закупуване и инсталиране на нова телефонна централа. 

Advertisement:

„Обяснението е, че това е необходимо за подобряване на комуникацията във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС. Цената, която са получили като указание посланиците, варира за един и същи модел сървър между 15-20 хил. евро. Странен е фактът, че при един и същи доставчик и модел централа, която надвишава необходимия за посолствата капацитет, посланиците получават значително разминаващи се цени“, подчерта Вигенин.

Той допълни, че негова справка в онлайн магазин показва, че такъв сървър струва под 1000 евро. 

Advertisement:

Депутатът от БСП благодари на прокуратурата и на ДАНС за бързата реакция. 

„Доколкото съм информиран поне една голяма част от плащанията са спрени преди да бъдат направени“, каза още той.

Вигенин предположил, че отсъствието на министър Митов от няколко важни срещи от последните дни е заради това, че има желание да вземе мерки. 

„Вместо да вземе мерки или поне публично да се разграничи, той шества из парламента и медиите, и обяснява и замазва своите провали в ООН. Не чухме никакви публични изявления по тази тема или разграничение и това ми дава основание да смятам, че въпросната схема е реализирана с негово знание и ще очаквам реакция от него“, заяви бившият външен министър по адрес на настоящия си колега. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: