Борисов с много ключово изказване от Брюксел за бъдещето на България!

Борисов с много ключово изказване от Брюксел за бъдещето на България!

Advertisement:

Преди минути в Брюксел премиерът в оставка Бойко Борисов изрази позицията, че има смисъл да се състави ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание: „Единственото, заради което си заслужава да се удължи, ако трябва и малко, живота на парламента, е за да се въведе мажоритарна избирателна система.“, аргументира се министър-председателят в оставка.

Той подчерта, че ще бъдат проведени нови разговори и с Патриотите, и с Реформаторите.

Advertisement:

Срещата с Реформаторите е предвидена за понеделник в 10 ч., припомни лидерът на ГЕРБ. Той изрази желанието новите избори да бъдат проведени по новата мажоритарна система.

Advertisement:

По време на визитата си в Брюксел Борисов се е срещнал с вицепрезидента на Еврокомисията Франс Цимерман, който заявил пред него, че ще настоява да бъде променен мониторинговия механизъм на ЕК за България. По думите на българския премиер в оставка ЕК няма да свали изцяло механизма, но ще ни прави само секторно наблюдение.  

По отношение на проведената среща на лидерите на ЕС Борисов разкри, че е постигнато споразумение да се продължат с още 6 месеца санкциите срещу Русия. 

Advertisement:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

Advertisement: