ВСЕКИ Я ИМА, НО НЕ ЗНАЕМ, ЧЕ Е ДАР БОЖИ ЗА ЖЕНИТЕ! ПРЕМАХВА ТЪМНИТЕ ПЕТНА ОТ РЪЦЕТЕ!

ВСЕКИ Я ИМА, НО НЕ ЗНАЕМ, ЧЕ Е ДАР БОЖИ ЗА ЖЕНИТЕ! ПРЕМАХВА ТЪМНИТЕ ПЕТНА ОТ РЪЦЕТЕ!

Advertisement:

Старческите петна „или“ тъмните петна „са плоски, черни или кафяви петна по кожата, които могат да се различават по размер. Те могат да се появят по ръцете, лицето и раменете. Главно в областите, които са най-вече изложени на слънце.

Какво причинява старческите петна?

Advertisement:

Старчески петна са причинени от години на излагане на ултравиолетовата светлина от слънцето, и с помощта на солариум също може да допринесете за развитието от тези петна. Пигментът в горния слой на кожата, който дава на кожата Ви нормалния й цвят се нарича меланин . Когато UV светлината влиза в контакт с кожата, лъчите ускоряват производството на меланин, създаване на тен на кожата, за да помогне за защитата на по-дълбоките слоеве на кожата от увреждане, причинено от ултравиолетовите лъчи. Старчески петна се появяват на участъци от кожата, които са имали често и продължително излагане на слънце, защото меланина се произвежда в особено високи концентрации.

Advertisement:

Така че кое е най-добрата защита срещу старческите петна? Правилната защита от слънцето. Всеки може да ги развие, но е по-вероятно да получите старчески петна, ако имате светла кожа, или ако имате анамнеза за често или интензивно излагане на слънце или слънчеви изгаряния.

Истинските старчески петна са безвредни, но ако забележите петна, които са се променили по външен вид, консултирайте се незабавно с лекар. Това може да е признак на меланом . Посещението при професионалист е задължително, ако забележите, че:

Advertisement:

-Петната стават по-тъмно пигментирани
-Бързо се увеличава техния размер
-Имат неправилна граница
-Имат необикновена комбинация от цветове
-Придружени са от сърбеж, зачервяване, чувствителност или кървене.

Как да си направите смес за премахване на старческите петна:

Нарежете един пресен лук, а след това използвайте хаванче.
Поставете парчетата в блендер, добавете ябълков оцет. Уверете се, че използвате органичен, суров, нефилтриран оцет за това лекарство.
Пасирайте докато получите хомогенна смес.
След това, тази комбинация се прилага на местата със старчески петна с помощта на памучен тампон.
Освен това, не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти, за да защитите кожата си. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: